Offsetpaino

Stickit.fi » Painomenetelmät » Offsetpaino

Offsetpainomenetelmä perustuu rasvan ja veden hylkimisille. Painolevyllä väriä vastaanottavat kohdat hylkivät vettä ja väriä luovuttamattomat kohdat ottavat vastaan veden. Koska painoväri on rasvaista, se tarttuu vain väriä vastaanottaviin kohtiin. Painettava kuva ei siirry suoraan painolevyltä paperille, vaan ensin käänteisenä kumisylinterin pinnalle ja siitä oikein päin paperille. (Wikipedia, viitattu 1.1.2010)

Offsetpainossa voidaan käyttää melkein mitä tahansa tiedostomuotoa. jpg, pdf, bmp, gif, eps, ai jne käyvät useimmiten kuin hyvin vaan. Valokuvat ja muut väriliukumat grafiikassa onnistuvat hyvin offsetpainettuna. Kuvan kuuluisi kuitenkin olla mahdollisimman hyvänlaatuinen. Väriavaruudeksi CMYK, ja väriprofiiliksi U.S. Web Coated (SWOP) v2, ja kaikki rasteroidut kuvat vähintään 300 dpi.
Lisäksi, leikkauspolusta sekä sisäänpäin että ulospäin pitää jättää 2mm bleedit. Näin varmistetaan että tarran sisältö on turvassa.

Offsetpainolla teemme useimmiten kiiltäviä sekä mattalaminoituja muovitarroja, mutta painamme offsetpainettuna myös joitain erikoismateriaalejamme, kuten epoksi/kuplatarraa, harjattua alumiinia sekä kromivinyyliä.

Voitte tarkastaa eri painomenetelmien materiaalit ja käyttökohdesuositukset täältä: materiaaliopas.

Vaihtoehtoisesti voitte lähettää meille suoraan tarjouspyynnön niin katsotaan yhdessä teille sopiva materiaali ja painomenetelmä-kombinaatio!

× Avaa WhatsApp