Seripaino

Stickit.fi » Painomenetelmät » Seripaino

Seripaino (tai silkkipaino / screenpaino) on painomenetelmä jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä. Screenpaino on monipuolisempi painomenetelmä kuin vanhemmat painomenetelmät – seripainossa painopinnan ei tarvitse olla puristuksissa eikä sen tarvitse olla tasainen. (Wikipedia, viitattu 1.2.2010)

Seripainoa varten tarvitsemme grafiikat vektorimuodossa. Sopivia tiedostomuotoja tähän ovat esimerkiksi eps, ai, svg tai pdf (jos grafiikka tallennettu vektoreina). Graafikkomme voi tehdä muunnoksen täällä (35 eur/h) mikäli teiltä ei löydy kuvaa vektoriformaatissa. Emme veloita työstä ellette hyväksy muunnosta. Mikäli päätätte tilata tarrat meiltä, saatte vektoritiedoston itsellenne. Tämä tarkoittaa sitä että voitte käyttää laadukasta painotiedostoa tulevaisuudenkin painotöihin. Väriliukumia ei voida painaa silkkipainolla, sillä lopputulos on rasteroitu. Joissain tapaukissa tämänlainen tehoste saattaa sopia kuvaan. Toisinsanoen silkkipaino ei sovi esim. valokuviin. Siihen suosittelemme joko offset- tai digipainoa.

Silkkipainolla painamme hyvin suosittua Kiiltävää Laatuvinyyliä enimäkseen. Seripainolla painamme myös monia erikoismateriaalejamme kuten harjattu alumiini sekä pantone metalliväritarrat.

Voitte tarkastaa eri painomenetelmien materiaalit ja käyttökohdesuositukset täältä: materiaaliopas. Vaihtoehtoisesti voitte lähettää meille suoraan tarjouspyynnön niin katsotaan yhdessä teille sopiva materiaali ja painomenetelmä-kombinaatio!

Väriavaruudeksi CMYK, ja väriprofiiliksi Japan Color 2001 Coated. Lisäksi, leikkauspolusta sekä sisäänpäin että ulospäin pitää jättää 2mm bleedit. Näin varmistetaan että tarran sisältö on turvassa.

× Avaa WhatsApp